Site Meter Bilgi Dehlizi: Türk Kahvesi Nasıl Yapılır ?

26 Ağustos 2007 Pazar

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır ?

Cezve: geniş ağızlı, uzun saplı kahveyi kaynatmak için kullanılan kap.
Kahve fincanları
İstenirse kahve değirmeni.

Türk kahvesi yapmak için kahve çekirdekleri çok ince toz gibi çekilmelidir. Çoğu elektrikli öğütücüler, bu kadar ince kahve çekemezler.
Cezvenin içerisine her fincan kahve için bir fincan su koyun ve her fincan kahve için 1 çaykaşığı kahve ve 1 çaykaşığı şeker koyun. İyice karıştırın, cezveyi kısık ateşe yerleştirin ve yavaşça kaynama derecesine getirin. Kaynamaya başlayınca üstte oluşan köpüğü fincanlara dağıtın, yeniden kaynatın ve kalanı fincanlara dağıtın.

İyi yapılmış bir Türk kahvesinin üstü köpükle kaplı olur ve Türklerde en çok köpüklü fincan misafire veya en yaşlı kişiye verilir. Kahvenin köpüklü olması için doğru boyutta cezve seçilmesi gereklidir. Bu nedenle iyi donanımlı bir mutfakta 1 fincandan 4 fincan alabilecek boyuta kadar cezve takımları olur.

Hiç yorum yok: